Angoltanár vidéken (avagy tanulás vidéken)

Azt mondják, hogy Budapest Magyarország központja – mind kulturálisan, mind pedig munkalehetőségek szempontjából. Mi a helyzet akkor a vidékkel? Ennyire elmaradott lenne?

A válasz korántsem egyértelmű, de röviden: nem, a vidék nem elmaradott. Csupán kevesebb ember él egy helyen, és ezért a lehetőség is kevesebb.

Angoltanár vidékenGondoljuk csak végig, hogy ha Budapesten átlagban 4 millióan fordulnak meg egy napon, mi lehet a helyzet a 10 milliós Londonnal? Ott vajon milyen lehetőségek várnak rád?

De hadd térjek vissza a tárgyra: a vidékben bizony kevesebb nyelviskola lát lehetőséget, hiszen kevesebb az ember.

Az internet viszont mindent és mindenkit egyenlővétesz. Nálunk pontosan ugyanolyan lehetőségeid vannak, mintha Budapesten élnél.

Teljesen mindegy, hogy például Vácon, Szegeden, Tatabányán, Miskolcon, Veszprémben, Pécsett, Debrecenben, vagy épp Nyíregyházán laksz. Sőt! Az sem számít, hogy ha egy 300 lelkes kis faluból jelentkezel be hozzánk!

A távolságtól függetlenül mindenki egyenlő esélyekkel indul.

Amennyiben nálunk tanulsz, úgy tökéletesen ugyanúgy (és ugyanolyan gyorsan/lassan) tanulhatsz meg angolul, ahogy egy pesti ember tenné.

De miért állj meg Budapestnél? Irány London! (Csak hogy egy példát említsek)

Mi ismerjük a titkot, hogy hová és hogyan kell menni és ezt útközben (amíg tanulsz) nem félünk elmondani. Ha pedig már tudsz angolul, akkor egy pár órás konzultáció után akár készen is állhatsz arra, hogy beadd az önéletrajzod és nemsokára repülhetsz is London felé.

 3,583 total views,  1 views today

About the Author: Chris Kovacs

Technical Consultant, Traveller, Filmmaker & Photographer
Much like most people, I like to be all sorts of things.

__________________________________
P.S.: some of articles are edited and co-written by a mysterious person called Tatjana. But I take all the credit.